توضیحات کامل :

پروپوزال بررسی اثر بخشی روش تحلیل ارتباط محاوره ای ( TA ) بر میزان عشق و علاقه و رضایت زناشوئی متقابل زوجین در 23 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

 

پروپزال کارشناسی ارشد شامل:

مقدمه و بیان مساله

اهمیت و ضرورت پژوهش

اهداف اصلی و فرعی پژوهش

سوالات پژوهش

فرضیه های پژوهش

تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرها

پیشینه پژوهش

طرح پژوهش

جامعه و نمونه پژوهش

روش نمونه گیری

ابزار های پژوهش

روش جمع آوری داده ها

روش تجزیه و تحلیل داده ها

منابع فارسی و انگلیسی به شیوه APA

فایل به صورت ورد و با فرمت doc  می باشد و قابل ویرایش می باشد.

قسمت هایی از پروپزال:

مقدمه و بیان مسئله

ازدواج رابطه ای انسانی، پیچیده، ظریف و پویاست و از ویژگی های خاصی برخوردار است. در جوامع امروز زندگی انسان ها در تمامی ابعاد دستخوش تغییرات سریع و شگرفی شده است. ازدواج و زندگی زناشویی نیز از این قاعده مستثنی نیست. هرچند ازدواج به عنوان نهادی جهانی باقی مانده است، ولی اهداف و انتظارات و نحوه شکل گیری آن بر اثر تغییرات مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در طول زمان تغییر کرده است. در گذشته، همسران به وسیله والدین انتخاب می شدند و ازدواج قرارداد بین خانواده ها بود. همچنین ازدواج وسیله تنظیم رفتار جنسی، تولید نسل، حفظ وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده و نیاز جامعه برای تثبیت خانواده بود. با تغییر و تحولات اجتماعی و اقتصادی، اساس ازدواج از قرارداد بین والدین به انتخاب همسر و آزادی انتخاب تغییر کرد و علاوه بر مسائل اجتماعی و اقتصادی، جاذبه رومانتیک و نیازهای شخصی اساس انتخاب همسر شد.

هدف ازدواج نیز از ارتباط اجتماعی و خانوادگی، به ارضای نیازهای عاطفی - روانی شخصی تغییر پیدا کرد. در جوامع امروز دلایل اساسی ازدواج عمدتاً عشق و محبت، داشتن شریک و همراه در زندگی، ارضای انتظارات عاطفی – روانی و افزایش شادی و خشنودی است ( برنشتاین،[1]1380 ؛ براون،[2] 1990؛ نوابی نژاد، 1380).

تغییر اساس و اهداف ازدواج مستلزم تغییر انتظارات، وظایف و نقش ها و افزایش مهارت همسران برای تحقق این اهداف و نیازهاست. افزایش طلاق و نارضایتی زناشویی نشان دهنده نیاز همسران به مداخلات و آموزش های تخصصی در این زمینه است. مطالعات و تجارب بالینی نشان می دهد که در جامعه معاصر، زوج ها مشکلات شدید و فراگیری را در هنگام برقراری وحفظ روابط صمیمانه و سازگاری با یکدیگر تجربه می کنند. ایجاد و حفظ روابط صمیمانه در جریان ازدواج یک مهارت و هنر است كه علاوه بر سلامت روانی و تجارب سالم اولیه نیازمند کسب مهارت ها و انجام وظایف خاصی است. برای افزایش صمیمیت سازگاری زوجین رویکردهای متعددی، از قبیل رویکرد روان تحلیلی، شناختی- رفتاری، رشدی، ارتباط درمانی، دلبستگی و روابط شیء، متمرکز بر عواطف و روانی – آموزشی ارائه شده است. هر رویکردی براساس تبیین های خاص خود روش های درمانی و آموزشی خاصی را برای افزایش صمیمیت زناشویی ارائه داده است.رویکرد شناختی - رفتاری[3] از جمله رویکردهایی است که برای افزایش صمیمیت زوجین به کار رفته است[4]. رویکرد شناختی – رفتاری، ترکیبی از نظریات رفتاری – شناختی و الگوی تبادل اجتماعی است. مبانی نظری این رویکرد تلفیقی از نظریه های لیبرمن، استوارت،جاکوبسون، مارگولین، گاتمن، پترسون، برنشتاین، بک و الیس است. این رویکرد مشکلات زناشویی، از جمله صمیمیت را نتیجه مهارت های ناکارآمد همسران در برقراری ارتباط، ناتوانی در حل مؤثر مشکلات و تعارضات، انتظارات و باورهای غیرمنطقی و تبادلات رفتاری منفی می داند. رفتار درمانی با این موضوع که زوجین چگونه رفتار ناکارآمد را یاد می گیرند و چگونه رفتار به وسیله تقویت ها و تنبیه های بیرونی تداوم می یابد، سروکار دارد. رفتار درمانی زوجین عموماً براین موضوع كه زوجین چگونه می توانند راههای جدید تقویت بیشتر و تنبیه کمتر را یاد بگیرند، تأکید می کند(گلدنبرگ[5]، 2000). این رویکرد بر حل مسأله و برقراری مهارت های ارتباطی تمرکز می کند (گلادینگ[6]، 1382). براساس الگوی تبادل اجتماعی، افراد رابطة صمیمانه را تا زمانی که این رابطه به اندازه کافی و با توجه به پاداش ها و هزینه ها رضایت بخش باشد، حفظ می کنند. اصل تقابل اساس فنون درمانی مختلفی است که تحت عنوان تبادل رفتاری قرار
می گیرد. تبادل رفتاری به روش هایی اشاره می کند که سبب افزایش رضایت و خشنودی همسران از رابطه می شود(برنشتاین، 1380، یانگ و لانگ[7]، 1998). عوامل شناختی نیز در درک مسائل زناشویی و تغییر رابطه اهمیت زیادی دارد. زوجین مجموعه ای از انتظارات، باورها و تصورات خیالی مربوط به صمیمیت را كه عمدتاً غیر واقع بینانه است و منجر به کاهش صمیمیت و ضایت می شود، در پیوند زناشویی وارد می كنند.در نظریه های شناختی، الگوهای اسنادی مورد توجه خاص قرارگرفته است. براساس این الگو، استنتاج های افراد از مشاهده رفتارهای همسرشان به طور جدی بر رضایت آنان تأثیر دارد. علاوه براین، باورهای غیر منطقی، خطاهای شناختی و باورهای غیرواقع بینانه نیز در رابطه با زوجین بررسی شده است(برنشتاین، 1380؛ گلدنبرگ، 2000).

 


[1] Bornestein

[2] Brown

[3] Cognitive –behavior Therapy(CBT)

[4] Hendrix

[5] Goldenberg

[6] Gladding

[7] Young & Long

هدف پژوهش

هدف اصلی این پژوهش بررسی اثر بخشی روش تحلیل ارتباط محاوره ای ( TA ) بر میزان عشق و علاقه و رضایت زناشوئی متقابل زوجین می باشد.

 

فرضیه های پژوهش

درمان تحلیل ارتباط محاوره ای ( TA ) باعث افزایش میزان عشق و علاقه متقابل زوجین می شود.

درمان تحلیل ارتباط محاوره ای ( TA ) باعث افزایش رضایت زناشویی متقابل زوجین می شود.